Image
Image
Image

Waarom BusinessTools?

Als 'het geheel meer is dan de som der delen' gaat het goed!
Er zijn ook bedrijven waar de som niet eens klopt..

Het model 'BusinessTools' schreef ik op basis van mijn meer dan 30 jaar ervaring in marketing-communicatie, design en innovatieprojecten voor een breed scala aan opdrachtgevers. Ik was bij veel verschillende strategische trajecten betrokken, als adviseur, als initiator en als investeerder.

Innovatie wordt vaak gezien als iets mysterieus, moeilijks en ingewikkelds. Het is in feite vernieuwend blijven denken. Het kan zeker uitdagend zijn, hoewel het in de kern een eenvoudig proces is dat, wanneer het goed wordt ingezet, de kans op succes vergroot.

Handelen met de juiste focus is essentieel.
Veel experts benadrukken allerlei factoren die focus bepalen, zoals snelheid, geïntegreerd denken, operationele efficiëntie, budgetbeheersing, creativiteit, gedegen onderzoek, betrouwbare marktanalyse, de relatie met stakeholders en effectieve besluitvorming.

Al deze factoren zijn inderdaad belangrijk, maar de cruciale factor die echte dagelijkse focus geeft en het proces blijvend beïnvloedt, is de vraag: wat is uniek?


Image
Image

Focus

Een duidelijk doel hebben en voor ogen blijven houden. Het is in een zakelijke omgeving van levensbelang. Omdat het altijd om geld, tijd en mensen draait MOET je precies weten waar je naar toe wilt, waarom en via welke weg. Focus kun je ook hebben op het leveren van een beter product of dienst. Ofwel: de hele organisatie blijvend de vraag stellen: WAT doen we, voor WIE, en WAAROM? Waar ga jij voor?

Label
Image
Image

Drive

Mensen met tomeloze energie, enthousiasme, gedrevenheid en een sterke wil om te presteren. ‘Gewoon’ omdat ze het leuk vinden. Altijd positief en overtuigt dat het gaat lukken. Een overtuiging waarvan ze ook anderen overtuigen. Over het algemeen een genot om mee te werken. Ze gaan er voor. Het geeft wel eens wrijving, maar met de juiste afstemming gaat het vooruit. Wat is jouw passie?

Label
Image
Image

Skills

Goed zijn in je vak. En niet een beetje of ‘best aardig’, nee, héél goed! Dat ‘verkoopt’, ofwel: daar is vraag naar. Van de beste tuinman tot kwantumfysicus of verpleegkundige. De formule is uiteindelijk heel simpel én geldt voor alles en iedereen: zorg dat je erg goed bent in iets* wat een ander nodig* heeft én voor wil betalen*. En ja, schaarste drijft de prijs op. Wat voeg jij toe?

Label
Image
Image

Time

TIJD. We hebben er allemaal evenveel van. Tijd is DE factor in elke organisatie. Tijd, snelheid én haalbaarheid: een projectontwikkelaar heeft een andere time-table dan een evenementen-organisator. De supermarkt moet élke dag bevoorraad, het vuilnis eens per twee weken opgehaald en je auto éénmaal per jaar naar de APK. Hoe ga je om met tijd?

Label
Image
Image

Profit

Geld is een belangrijk aspect in de zakelijke omgeving. Sommigen gaan alleen voor winstbejag. Oppassen met die soort. Geld zou niet zo zwaar moeten wegen in zaken. Geld is de waardering voor dat wat je levert. Als het om trots, eer en ‘het is gelukt’ gaat dan heeft plots niemand het over geld. Dan gaat het om echte waarde. Wat brengt geld jou?

Label
Image
Image

Team

Een succesvolle onderneming draait op de inzet en daadkracht van goede mensen. Daarmee bouw je aan successen. Goede mensen krijgen, behouden én fit houden is de uitdaging. Als alle medewerkers een geweldige groepsprestatie neerzetten, (dus het geheel -ook in dit geval- meer is dan som der delen) dan spreken we van 'operational excellence'. Maar ook van 'dream-team'. Hoe bouw je een sterk team?

Label
Image
Image

Flag

Zijn de voorgaande activiteiten allemaal op orde? Dan kan de vlag uit! Laat de wereld weten dat je bestaat. Communiceer op een verstandige manier. Media is kostbaar, de markt is grillig, de hoeveelheid informatie die mensen dagelijks over zich heen krijgen is enorm. Selectief en gericht je boodschap uitdragen om een voorkeurspositie of herkenning te krijgen is een verfijnd spel. Onderschat de kracht van herhaling daarbij niet. Hoe zet je de onderneming opvallend op de kaart?

Label


© 2021 vanodenhoven.com

Confirma, Visioneering, MentalJudo, 1px, Startrec, Netstorm, Scenario, itsallaboutideas, Lastige Portretten, Newsbook, NSANE and Virosoof are brands and trademarks of Van Odenhoven, Eindhoven, The Netherlands.

Gabriël Metsulaan 44
5611 SR Eindhoven, The Netherlands
KVK 12059654 | BTW-ID NL001347414B93

Gabriël Metsulaan 44,
5611 SR Eindhoven, The Netherlands
KVK 12059654 | BTW-ID NL001347414B93