vanodenhoven.com - volgend jaar weer lachen
Image
Image

Waarom BusinessTools?

Als 'het geheel meer is dan de som der delen' gaat het goed!

Ideaal gereedschap voor uw onderneming
'BusinessTools' is ontstaan uit ruim 30 jaar ervaring in marketing-communicatie, design- en innovatietrajecten. De kaders van het 'scan'-model werden zichtbaar in de projecten waarbij ik als adviseur, initiator en/of investeerder betrokken was. Het heeft geleid tot een indeling van 5 pijlers (F-D-S-T-P). Pijlers die de sterkte/zwakte van een onderneming objectief en duidelijk in kaart brengen. BusinessTools indexeert op basis van harde (facts and figures) en zachte (human capital) informatie.

Spelenderwijs ontstaat inzicht
De logische en herkenbare indeling van BusinessTools maakt het aantrekkelijk om mee te werken. Alle basis-onderdelen die essentieel zijn voor een organisatie komen voor het voetlicht. Of je nu eenpitter bent of multinational: samenhang, succesfactoren, het herkennen van zwakke of ontbrekende schakels maakt BusinessTools tot een zeer praktisch en verhelderend stuk gereedschap.

Zodra de 5 pijlers van een onderneming stevig staan kan er veilig in 'Team' en 'Flag' worden geïnvesteerd.


Image
Image

Focus

Een duidelijk doel hebben en voor ogen blijven houden. Het is in een zakelijke omgeving van levensbelang. Omdat het altijd om geld, tijd en mensen draait MOET je precies weten waar je naar toe wilt, waarom en via welke weg. Focus kun je ook hebben op het leveren van een beter product of dienst. Ofwel: de hele organisatie blijvend de vraag stellen: WAT doen we, voor WIE, en WAAROM?
Waar ga jij voor?

Lees verder
Image
Image

Drive

Mensen met tomeloze energie, enthousiasme, gedrevenheid en een sterke wil om te presteren. ‘Gewoon’ omdat ze het leuk vinden. Altijd positief en overtuigt dat het gaat lukken. Een overtuiging waarmee ze ook anderen eenvoudig overtuigen. Over het algemeen een genot om mee te werken. Ze gaan er voor. Het geeft wel eens wrijving, maar met de juiste afstemming gaat het vooruit.
Wat is jouw passie?

Lees verder
Image
Image

Skills

Goed zijn in je vak. En niet een beetje of ‘best aardig’, nee, héél goed! Dat ‘verkoopt’, ofwel: daar is vraag naar. Van de beste tuinman tot kwantumfysicus of verpleegkundige. De formule is uiteindelijk heel simpel én geldt voor alles en iedereen: zorg dat je erg goed bent in iets dat een ander nodig heeft én voor wil betalen. En ja, in het geval dit uniek is drijft schaarste vanzelf de prijs op.
Wat voeg jij toe?

Lees verder
Image
Image

Time

TIJD. We hebben er allemaal evenveel van. Tijd is DE factor in elke organisatie. Tijd, snelheid én haalbaarheid: een projectontwikkelaar heeft een andere time-table dan een evenementen-organisator. De supermarkt moet élke dag bevoorraad, het vuilnis eens per twee weken opgehaald en je auto éénmaal per jaar naar de APK.
Hoe ga je om met tijd?

Lees verder
Image
Image

Profit

Geld is een belangrijk aspect in de zakelijke omgeving. Sommigen gaan alleen voor winstbejag. Oppassen met die soort. Geld zou niet zo zwaar moeten wegen in zaken. Geld is de waardering voor dat wat je levert. Als het om trots, eer en ‘het is gelukt’ gaat dan heeft plots niemand het over geld. Dan gaat het om echte waarde.
Wat brengt geld jou?

Lees verder

Image
Image

Team

Een succesvolle onderneming draait op de inzet en daadkracht van goede mensen. Daarmee bouw je aan successen. Goede mensen krijgen, behouden én fit houden is de uitdaging. Als alle medewerkers een geweldige groepsprestatie neerzetten, (dus het geheel -ook in dit geval- meer is dan som der delen) dan spreken we van 'operational excellence'. Maar ook van 'dream-team'.
Hoe bouw je een sterk team?

Lees verder
Image
Image

Flag

Zijn de voorgaande activiteiten allemaal op orde? Dan kan de vlag uit! Laat de wereld weten dat je bestaat. Communiceer op een verstandige manier. Media is kostbaar, de markt is grillig, de hoeveelheid informatie die mensen dagelijks over zich heen krijgen is enorm. Selectief en gericht je boodschap uitdragen om een voorkeurspositie of herkenning te krijgen is een verfijnd spel. Onderschat de kracht van herhaling daarbij niet.
Hoe zet je de onderneming opvallend op de kaart?

Lees verder


© 2021 vanodenhoven.com

Confirma, Visioneering, MentalJudo, 1px, Startrec, Netstorm, Scenario, itsallaboutideas, Lastige Portretten, Newsbook, NSANE and Virosoof are brands and trademarks of Van Odenhoven, Eindhoven, The Netherlands.

Gabriël Metsulaan 44
5611 SR Eindhoven, The Netherlands
KVK 12059654 | BTW-ID NL001347414B93

Gabriël Metsulaan 44,
5611 SR Eindhoven, The Netherlands
KVK 12059654 | BTW-ID NL001347414B93